Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud

Avervoorderpad

Provincie: Gelderland
Plaats: De Vecht (Terwolde)
Aantal kilometers: 13
Tijdsduur: ca. 3 uur


Het Avervoorderpad voert je langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het prachtige buitengebied rond het buurtschap De Vecht (Terwolde).

Buurtschap De Vecht
De Vecht is een jong buurtschap dat pas in de 19e eeuw is ontstaan op een wegkruising naast de Groote Wetering. Rond 1950 stonden er rondom deze wegkruising boerderijen, loonarbeidershuisjes en ambachtelijke bedrijven. Al eerder vestigden zich er het café, dat al in 1749 wordt vermeld, de molen Koekkoek en de timmerwerkplaats.
Het bijzondere van De Vecht is de betrokkenheid van haar bewoners. Zo zet het Plaatselijk Belang De Vecht zich actief in voor de belangen van haar buurtschap. Mede dankzij hen is het Avervoorderpad op een soepele wijze tot stand gekomen.

Avervoorde
Dit klompenpad dankt zijn naam aan de herenboerderij Avervoorde, die omstreeks 1500 werd gebouwd. De naam, ook wel terug te vinden als Overvoorde, duidt op de ligging van de boerderij: ‘aan de overkant van de voorde’ (de Groote Wetering).
Het Avervoorderpad is een zeer afwisselende route. Zo leidt de route je langs diverse watergangen, historische boerderijen, maar ook door het natuurgebied de Kraaigraaf, langs vliegveld Teuge en over een oud kerkenpad ’t Pothovenstraatje.

Hoogtepunt?
De weidse uitzichten gedurende de wandeling zijn prachtig. Het is een echt buitengebied waar je ver over de weilanden uit kunt kijken. En natuurlijk is het ook erg leuk om de bedrijvigheid bij vliegveld Teuge te aanschouwen. Kleine toestellen die af en aan vliegen, zweefvliegtuigen die omhoog getrokken worden en parachutisten die uit de lucht komen vallen.

                     

Meer informatie over deze routes:
https://klompenpaden.nl/klompenpad/avervoorderpad/

Er is ook een gratis app van alle klompenpaden, waarmee je uitstekend kunt navigeren en die je tijdens de route ook voorziet van interessante wetenswaardigheden.

Terug naar de inhoud