Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes Nederland > Noord-Brabant

Oostwaardpad


Provincie: Noord-Brabant
Plaats: Werkendam
Aantal kilometers: 23 (in te korten naar ommetjes van 7,5 km, 8,5 km en 15 km)
Tijdsduur: ca. 5 uur


Soms denk je alle plekjes in je eigen omgeving wel zo’n beetje te kennen. Hoe verrassend is het dan om toch iets nieuws te ontdekken! En niet zomaar iets, maar iets waar je graag anderen ook mee naartoe wilt nemen omdat het zo’n grote indruk op je heeft gemaakt.

Dat soort plekjes vind je langs het Oostwaardpad; een wandelroute over boerenland in de Oostwaard aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. De route loopt langs en over akkers en kreken. Je wandelt, verwondert je en vaart met een trekpontje over het watertje Bakkerskil.

Elke keer dat je de route loopt, is het uitzicht anders. De akkers zijn nog kaal, net ingezaaid, staan vol gewassen of er is net geoogst. Je ziet de boeren zwoegen en ploegen. Geniet van de flora en fauna in het uitgestrekte landschap en raak ontroerd door sprookjesachtige stillevens waar je zomaar in terecht komt tijdens deze wandeling.

De route over het Oostwaardpad brengt vooral rust. Wanneer je ontspannen wilt wandelen door een prachtig natuurgebied, dan moet je écht dit stukje van de Biesboschlinie gaan ontdekken. Soms duikt ineens een ree op aan de rand van een akker of er zwemt een bever in een watertje. Je weet natuurlijk nooit waar en wanneer. De natuur is onvoorspelbaar en onvoorstelbaar mooi. Dat is wat de Oostwaard zo aantrekkelijk maakt voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Meer informatie over het Oostwaardpad lees je in de folder van de Agrarische Natuur Vereniging. Houd er rekening mee dat de route bij veel regenval erg modderig kan zijn.Startpunt:

Parkeerplaats bij oorlogsmonument

Grotewaardweg 5

4251 NV WerkendamDownload hier het GPX-bestand


Terug naar de inhoud