Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes buitenland > Madeira

Wandeleiland Madeira

Madeira is een zeer geliefd eiland voor wandelaars. Dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan, ook wel het bloemeneiland genoemd, biedt een uitgebreid netwerk aan wandelroutes van zeer variërende aard. Uiteraard staat Madeira bekend om de levada wandelingen. Levada’s zijn irrigatiekanalen die door het hele eiland heen water vanuit de bergen naar beneden laten vloeien. De wandelpaden die hierlangs lopen hebben vaak nauwelijks hoogteverschillen en zijn dus uitermate geschikt voor minder getrainde wandelaars. Maar in het centrale bergmassief, met toppen boven 1800 meter, bevinden zich ook uitdagendere routes. Eén ding hebben alle routes gemeen: ze bevinden zich een prachtige natuur. Watervallen, tunnels en schitterende uitzichten maken het wandelfeest compleet!


Praktische informatie

- Een huurauto is de beste manier om je te verplaatsen op het eiland. Sommige routes zijn bereikbaar met openbaar vervoer, maar lang niet allemaal.
- De populaire routes zijn heel erg druk bezocht. Parkeerplaatsen zijn dan overvol en je moet dan een heel eind verderop langs de weg parkeren. Filevorming op deze wandelroutes moet je dan voor lief nemen. Het loont soms om heel vroeg te vertrekken, zodat je in ieder geval de busladingen van georganiseerde wandelingen vóór bent.
- De levada wandelingen zijn over het algemeen vrij vlak, maar de paden langs de waterkanalen kunnen langs steile afgronden lopen. Houd hier rekening mee als je last hebt van hoogtevrees.
- Bij veel routes wandel je door soms lange tunnels, een goede zaklamp is dan noodzakelijk.
- Soms wandel je direct langs of onder een waterval door. Zeker na veel regen is het dan handig om een regenjas bij te hebben, zodat je niet al te nat wordt.


Wandelen op Madeira:

  
Wandelgids Lanzarote                       Wanderführer Madeira


Terug naar de inhoud