Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud

Snorrenhoefpad

Provincie: Utrecht
Plaats: Achterveld / Leusden
Aantal kilometers: 10
Tijdsduur: ca. 2,5 uur

Het Stoetwegenpad voert je door het prachtige buitengebied van Leusden. Wandel langs oude boerderijen, door velden en over landgoed De Boom.


Dit klompenpad start aan de Hessenweg. De weg dankt zijn naam aan de handelaren uit het Duitse Hessen die via deze weg hun goederen vervoerden. Tapijten, potten, specerijen: de Hessen verplaatsten hun waar dikwijls in grote, brede Hessenwagens die niet in de karrensporen van gangbare wegen pasten of daarvoor te zwaar waren. De Hessenweg is daarom dan ook aangelegd op stevige en hoger gelegen dekzandruggen die al in de ijstijd zijn ontstaan. Even verderop ligt het buurtschap Snorrenhoef, de naamgever van dit pad. De naam verwijst naar snorders en bedelaars die vroeger in dit gebied verbleven zouden hebben.

Tegenwoordig is het goed toeven in dit gebied. Kijk in het voorjaar vooral ook eens over de weilanden omhoog. Er is een kans dat de kievit zich laat zien. In de paartijd zal het mannetje zijn indrukwekkende vliegkunsten vertonen om op te vallen bij een vrouwtje. Of speur naar de waterdieren en -planten bij de Modderbeek die weer vrij meandert door het landschap.

Startpunt:
Café-restaurant De Roskam
Hessenweg 212
Achterveld


Meer informatie over deze route:


Er is ook een gratis app van alle klompenpaden, waarmee je uitstekend kunt navigeren en die je tijdens de route ook voorziet van interessante wetenswaardigheden.

Terug naar de inhoud