Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud

Kiersche Wijde - Wieden


Provincie: Overijssel
Plaats: Wanneperveen
Aantal kilometers: 15
Tijdsduur: ca. 3½ uur


Kleurrijke hooilandjes, rietvelden waar rietsnijders aan het werk zijn en zeldzame vogels die over vliegen. Dat is wandelen in De Wieden. Op het Kiersche Wijdepad komen al die fascinerende aspecten naar voren. Trek goede wandelschoenen aan op de zompige ondergrond en laat de hond thuis.

Startpunt
De wandelroute volgt het wandelnetwerk. U kunt uw route daarom eigenlijk op elk gedeelte van deze route beginnen. Een mooi startpunt voor deze route is dorpshuis De Wanne in Wanneperveen (Dorpshuisstraat 2). Aan de noordzijde van de parkeerplaats vindt u keuzepaal C40. Volg vanaf hier de aangegeven kleur routepijlen op de beschrijvingstrip richting de volgende keuzepaal. In dit geval vanaf C40 groen in noordoostelijke richting.

Wanneperveen
Verhuizende dorpen bestaan. Als turfstekers een gebied hadden uitgeveend, trokken ze langzaam verder. Dorpen verhuisden mee of groeiden uit tot een lintdorp zoals Wanneperveen. In het watersportdorp is volop gelegenheid voor een smakelijke tussenstop.

Uitkijktoren
Vanaf een hoogte van maar liefst 9 meter, heeft u een prachtig uitzicht op 't Eiland met het patroon van trekgaten (water) en legakkers (land). Het bruist er van het leven met de vele vogels.

Drijvend land
Lopen over water. Dat is mogelijk in dit bijzondere gebied. Op veel plekken in Weerribben-Wieden vormen waterplanten als krabbenscheer een laag. Die is uiteindelijk zo dik dat ze lopen over water mogelijk maken. Een unieke ervaring.Terug naar de inhoud