Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud

Termatenpad

Provincie: Utrecht
Plaats: Leusden
Aantal kilometers: 13,5
Tijdsduur: ca. 3 uur

Het Termatenpad gaat door het buitengebied van Leusden en Woudenberg, langs landgoederen en de Grift, door bosgebied en weilanden.

De naam van dit Klompenpad verwijst naar Frans ter Maten, oud-directeur van Landschap Erfgoed Utrecht. Frans ter Maten is geboren en getogen in het mooie buitengebied van Leusden en Woudenberg. Hij ging als kind naar het openbare schooltje naast de Bewaarschool en logeerde vaak bij zijn opa in Post 43. Als u dit Klompepad loopt, komt u langs Landgoed Den Treek en Kasteel Geerestein. Langs de route treft u tijdens bepaalde seizoenen bijzondere planten en dieren aan. Ontdek het mooie buitengebied en de geschiedenis van Leusden en Woudenberg!

Deels paralel aan het Termatenpad loopt het Schutpad (3 of 5 km), het allereerste Klompenpad. Het werd geopend in 2002. Deze wandeling leidt u over Landgoed De Boom, een statig landhuis dat gebouwd werd in 1878/1879 in opdracht van Arnoud Jan de Beaufort. De route is geheel onverhard en u komt langs de Geerensteinsche Schut en de Heiligenbergerbeek. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer.


Meer informatie over deze routes:
https://klompenpaden.nl/klompenpad/termatenpad/
https://klompenpaden.nl/klompenpad/schutpad/

Er is ook een gratis app van alle klompenpaden, waarmee je uitstekend kunt navigeren en die je tijdens de route ook voorziet van interessante wetenswaardigheden.

Terug naar de inhoud