Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes Nederland > Zuid-Holland

Retour Enkele Wiericke


Provincie: Zuid-Holland
Plaats: Reeuwijkse Plassen
Aantal kilometers: 14
Tijdsduur: ca. 3 uur


Reeuwijkse Plassen
Denk je aan de Reeuwijkse Plassen, dan denk je aan vaar- en surfplezier. Maar deze plassen in Zuid-Holland, gelegen tussen Gouda en Reeuwijk, hebben heel wat meer te bieden. Ze zijn bijvoorbeeld een paradijs voor vogels. ’s Winters en ’s zomers strijken ze er in grote getale neer. Niet voor niets is een groot deel van dit gebied aangewezen als Natura 2000 gebied.

Vanaf de Prinsendijk is het oer-Hollandse polderland met zijn planten- en dierenrijkdom goed te bewonderen. Tussen de plassen door loop je over smalle weggetjes en rondom het water ervaar je het oude polderland met zijn houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet!

Wandelroute Retour Enkele Wiericke
Deze uitgebreide wandeling toont de Reeuwijkse Plassen in al zijn pracht. Van eindeloze vergezichten over het water tot smalle boerenweggetjes door het vogelrijke polderland heen. Het hele jaar door zijn hier vogels te zien, dus neem je verrekijker mee. De hond mag aangelijnd mee, maar er zijn dichte hekken (i.v.m. begrazing door schapen) waar de hond overheen getild moet worden.Startpunt:
Restaurant Reeuwijkse Hout
Reeuwijksehoutwal 4
2811 NW Reeuwijk
Terug naar de inhoud