Beukenburgerpad - Wandelroutes in Nederland en Duitsland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Beukenburgerpad

Beukenburgerpad

Provincie: Utrecht
Plaats: Groenekan
Aantal kilometers: 13
Tijdsduur: ca. 2½ uur

Ontdek het mooie buitengebied van Groenekan en de Bilt. Wandelen vlakbij de stad Utrecht, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied. Geniet van het slagenlandschap, historische landgoederen, lanen en fort Voordorp.

Parkeren kan op de parkeerplaats bij het viaduct onder de A27, ter hoogte van de Groenekanseweg 40 in Groenekan. De route gaat eerst langs de Groenekanseweg om na ca. 1½ km rechtaf richting de Hooge Kampse Plas te gaan. Aan het einde daarvan kom je bij Fort Voordorp. Langs sportvelden en een stukje industrieterrein kom je weer terug op de Groenekanseweg en loop je een stukje terug. Vervolgens gaat het rechtsaf de Beukenburgerlaan in. Door het bos richting de N234, deze volgen naar Nieuwe Wetering en daar links de Lindenlaan en langs het fiets-/bospad terug naar Groenekan. De route is blauw gemarkeerd in de vorm van een klomp en kan in 2 richtingen gelopen worden.

Hoewel deze route als klompenpad is aangemerkt, vonden wij het niet echt een klompenpad. Een groot deel van de route gaat over geasfalteerde paden en door het bos, geen enkele keer door een weiland.


Meer informatie over deze routes:
https://klompenpaden.nl/klompenpad/beukenburgerpad/

Er is ook een gratis app van alle klompenpaden, waarmee je uitstekend kunt navigeren en die je tijdens de route ook voorziet van interessante wetenswaardigheden.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu