Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes buitenland > Duitsland

Teutoschleife Dörenther Klippen

Aantal kilometers: 9,3 km

Hoogtemeters: 234
Tijdsduur: ca. 3:15 uur


Startpunt:

Parkeerplaats "Dörenther Klippen" aan de B219 ten zuiden van de zomerrodelbaan Ibbenbüren

of

Parkeerplaats "Bocketal" tegenover de camping:

Im Bocketal 12

49545 Tecklenburg-Brochterbeck


Bospaden met adembenemende uitzichten voeren je naar in legendes gehulde rotslandschappen.

De Dörenther Klippen hebben indrukwekkende rotsformaties en mysterieuze mythen. Bizarre zandsteenrotsen omzomen de smalle bergpaadjes in alle soorten en maten, die tot wel 40 meter betoverend hoog oprijzen.

De beroemdste rots is "Hockendes Weib" (hurkende vrouw), die het onderwerp is van een tragische legende. Volgens deze legende gaat het om een in steen veranderde moeder die haar kinderen redde van de naderende overstromingen. Het imposante rotslandschap met de omliggende bossen is aangewezen als natuurgebied.

Over berg en dal gaat het in de richting van Bocketal, het tweede beginpunt van de rondweg. Vanaf hier wordt de steile klim naar de Dreikaiserstuhl, de torenhoge rots in het zuidoostelijke deel van de Dörenther Klippen, beloond met een prachtig uitzicht over de vallei.

De ruige rotsformaties worden vergezeld door prachtige gemengde bossen, schilderachtige heuvellandschappen, uitgestrekte weilanden en geïsoleerde landbouwpercelen op idyllische locaties.

Wanneer je het Obstlehrpfad (fruitpad) bereikt, kunnen sommige mensen wellicht de verleiding niet weestaan om de soms zeldzame vruchten van de bomen te plukken. Voor een verfrissing is echter de Almhütte dichtbij het eind-/startpunt beter geschikt. Hier kunnen zelfs degenen die niet van rotsklimmen houden hun blik vanaf een uitkijkplatform in de verte laten afdwalen.Wandelen in deze regio:

Terug naar de inhoud