Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes buitenland > Duitsland

Teutoschleife Tecklenburger Bergpfad

Aantal kilometers: 10,5 km

Hoogtemeters: 229
Tijdsduur: ca. 3:30 uur


Startpunt:

Parkeerplaats Münsterlandblick

Am Weingarten

Tecklenburg


Ongerepte natuur en middeleeuwse charme

De Tecklenburger Bergpfad kenmerkt zich door ongerepte natuur, prachtige panorama's en middeleeuwse charme.

De beklimming van de Bismarckturm belooft een veelbelovende start. Vervolgens volgt de gevarieerde rondweg de mooiste delen van de Hermannweg en het Waldlehrpfad, dat inspireert met boomwonderen van over de hele wereld.

De gouden trap zorgt voor artistiek genot in dit glamoureuze landschap. Over schaduwrijke paden gaat het dan naar de kleine boskapel en verder naar het markante natuurmonument Blücherfelsen.

Na de afdaling voert een smal weidepad langs het idyllische centrum van Brochterbeck en brengt de wandelaar naar het natuurreservaat bij Kleeberg, een voormalige steengroeve. Onderweg bloeien wilde orchideeën en gentianen met blauwe franjes.

Met een beetje geluk graast er een grote kudde robuuste Bentheimer schapen in de wei. Op de terugweg ontdek je midden in het bos de Heidentempel en de Rolandsgrab. De klim naar het startpunt gaat over het heksenpad en is "duivels" steil.

In het romantische kasteelstadje Tecklenburg zijn er veel wandelvriendelijke herbergen waar u kunt ontspannen en de natuurlijke en culturele ervaring in gedachte nog eens voorbij kunt laten komen.Wandelen in deze regio:

Terug naar de inhoud